Landelijke Opschoondag 2019


23 maart 2019.

Vanuit de gemeente Ede was er dit jaar geen actie ondernomen ten behoeve van de landelijke opschoondag. Dit weerhield onze vereniging er niet van om aan deze landelijke opschoondag deel te nemen. In de vroege ochtend verzamelde zich bij de Proosdijvijver een groep leden van de vereniging om gezamenlijk het park schoon te maken. Tijdens de schoonmaak actie is er veel rommel en zwerfvuil verzameld. Uit het luwte gebied is er naast zwerfvuil ook een hoop planken verwijderd. Deze planken lagen tussen het riet en horden daar niet thuis. Er kwamen meerdere fietsen uit het water.

In het park zijn er bij mooi weer een heleboel recreanten in het park te vinden die dan rommel achterlaten. Deze rommel waait vervolgens het water in en er is dan niemand meer die dit uit het water weggehaald. Maar, daar is hij dan, onze jongste deelnemer van de opschoondag. Vanuit de boot, gewapend met een schepnet, haalde hij het drijvend afval uit het water. Ook vanaf de kant is er door de groep een hoop afval tussen het riet verwijderd. Alle verzamelde troep werd op het parkeerterrein voor de gemeente reiniging klaargelegd en de maandag erop door de gemeente opgehaald.

Aan het einde van de ochtend was er voor de hard werkende vrijwilligers een heerlijke welverdiende lunch verzorgd. Na de lunch ging de ploeg naar de Steenbergvijver. Daar was het ook dit jaar weer feest. Naast de gebruikelijke rommel uit en rond het water haalde we ook nu weer een aantal kluizen en (waardevolle) sieraden / persoonlijke eigendommen naar boven. Kluizen, afkomstig van inbraken, werden door de criminelen in de vijver gedumpt. Vanzelfsprekend zijn wij zorgvuldig met deze vondsten omgegaan en hebben de handhavers van de gemeente Ede ingeschakeld om de kluizen en sieraden veilig te stellen. Tijdens de opruimwerkzaamheden werden de vrijwilligers door omwonende getrakteerd op koffie / limonade en koek, duidelijk een blijk van waardering vanuit omwonende.

Ook hier is de verzamelde rommel voor de gemeente klaargelegd om te worden opgehaald.

 

Uit de schoonmaakactie is het duidelijk dat het ieder jaar (helaas) noodzakelijk is dat de vereniging zich inzet om de wateren te ontdoen van de aanwezige rommel. Uit de vrijwillige deelname van de leden blijkt maar al te goed dat de hengelsporters zich graag inzetten voor een schone omgeving.

Namens de vereniging willen we alle betrokkene, ook de omwonende bedanken voor hun inzet. Dat de schoonmaakactie ook aankomend jaar weer een succes zal worden. Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.