30e School Sportolympiade 2018

Vrijdag 20 april vond alweer de 30e editie van de Edese School-sportolympiade plaats en uiteraard was de VOP in samenwerking met ZOO&ZO Hengelsport, ook weer van de partij.

 

Met behulp van een aantal vrijwilligers stond alles in een mum van tijd klaar, ruim voordat de eerste kinderen arriveerden. Deze kwamen in groepen van 30 kinderen tegelijk, zo’n 120 over de hele dag. Eenmaal gearriveerd gaf Peter Dorlas een korte uitleg en werden de kinderen in 2 groepen gesplitst.

De ene groep ging direct vissen en de 2e groep kreeg eerst uitleg over voer, aas, vispas en vissoorten. Dit werd door de heren van ZOO&ZO op een zeer humoristische wijze verzorgd, waardoor de kinderen vaak enthousiast aan de slag gingen met maden aan de haak prikken, lokvoer kneden en vissen determineren.

Uiteraard werden de vrijwilligers goed verzorgd met ruim voldoende drinken op de hele dag en smakelijke broodjes tijdens de lunch. Gedurende de lunch waren er geen kinderen aanwezig en lieten de aanwezige vrijwilligers hun eigen viskunsten nog even zien, waardoor de nodige vissen even boven water mochten komen kijken.

Ook gedurende de middag kwamen er een aantal groepen kinderen langs. De vangsten namen in de middag door de warmte wel wat af. Waar in de ochtend nog door bijna ieder kind wel een visje werd gevangen, kwamen er in de middag nog maar 5 tot 10 visjes per groep uit. Dit mocht de pret gelukkig niet drukken, want de sfeer bleef hartstikke gezellig.

Toen alle kinderen geweest waren, werd er met man en macht opgeruimd, zodat iedereen om 3 uur weer op huis aan kon.

Nogmaals willen wij de vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet en ook de jongens van het ROC die dit jaar ontzettend hard gewerkt hebben en ervoor zorgde dat de hele operatie vlot verliep! Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.