School Sportolympiade 2017

Vandaag 09-05-2017 is de jaarlijkse Sport Olympiade weer van start gegaan.

Diverse scholen in Ede hebben meegedaan aan deze dag. Ook Voor Ons Plezier heeft zich ingezet om voor de scholen een mooie dag neer te kunnen zetten. Met dank aan Peter van Zoo&Zo Hengelsport hebben de kinderen van de basisscholen een leuke spoedcursus over onder andere visherkenning, flora en fauna gehad. Nadat dit gedeelte klaar was werd de groep door onze eigen Peter Dorlas voorgelicht over de volgende activiteit: het actief vissen op witvis.

De hengels waren opgetuigd, het lok-aas aangemaakt en de maden stonden klaar om gedoopt te worden in het mooie water van de Proosdijvijver te Ede. Een water die voor velen onder ons beschouwen wordt als een lastig en uitdagend water. Zelfs de zon kwam af en toe om de hoek van de wolken kijken en deze heeft mede gezorgd voor een geslaagde dag. De zorg voor de groep werd overgedragen aan  Evert van de Harn, Arend van Ingen en Arjan van Doorn. Deze mannen hebben de kinderen begeleidt in het vissen op witvis.

De reacties van de kinderen en begeleiding waren erg lovend. Natuurlijk sneuvelde er wel ergens een onderlijn, een dobber of iets dergelijks. Gelukkig hebben we Zoo & Zoo Hengelsport achter ons staan. Op deze manier kwam geen kind een hengel te kort. Ondanks de lastige status van het water werd er toch vis gevangen. De reactie van de kinderen is er een uit duizenden. Hier doen we het als Hengelsportvereninging voor.

Na de sessie werden de kinderen weer teruggebracht naar de beginplek en kon voor elke groep de prijsuitreiking plaats gaan vinden.

Al met al een zeer geslaagde dag en we kunnen zeggen: op naar de SPORT Olympiade van 2018!

Klik voor alle 188 foto's van deze dag op deze Gallery foto Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.