Jeugd viscursus Zoo leer je vissen, begrip in de regio.

Op 10-06-2017 heeft er in Ede een grote Jeugd Vis Cursus (Zoo leer je Vissen) plaatsgevonden.

De dag begon vroeg voor het plaatsen van de stands, tenten en klaarzetten van alle spullen. Mede dankzij de tenten van Stichting VIMEBE (vissen met uw beperking) kon iedereen lekker in tenten zitten voor het geval het wat minder weer zou worden. Gelukkig is het weer meegevallen en hebben we de hele dag goed weer gehad!

 

Vanuit de VOP zijn er twee karpervissers uit Ede uitgenodigd om een karperclinic te geven aan de jeugd. Hiervoor hebben we Daniel van Wakeren en Kevin Scholten uitgenodigd. Zij hebben beide een volledige karper set-up klaargezet inclusief alle materialen die nodig zijn om de clinic tot een goed eind te brengen. Natuurlijk was het leuk geweest als er een mooie vis op het droge kwam, maar dit mocht niet zo zijn. 

Zelfs de dames van Handhaving Ede waren aanwezig, zij kwamen even kijken en ontkwamen er niet aan om met diverse dingen toch even snel mee te doen.

Er waren diverse stands te vinden (totaal 14) waar de kinderen van alles konden zien, leren en ondernemen op het gebied van Sportvisserij. Zo waren er stands waar je voer kon leren maken, stands die gingen over flora, fauna en visherkenning en stands waar je op witvis kon vissen.

We hebben kunnen zien dat de kinderen echt hebben genoten van deze leerzame dag. En natuurlijk doen we het hier allemaal voor.

We willen een speciale dank uitbrengen aan alle deelnemers, vrijwilligers, medewerkers van Zoo & Zoo Hengelsport, leden van het Tornado Team en Stichting VIMEBE. Zonder jullie was deze dag niet mogelijk geweest.

Op naar de Jeugd Vis Cursus 2018!

Wil je alle foto's bekijken?, klik op onderstaande foto. Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.