1e Jeugdviscursus 't Guppy leert je vissen 2015

't Guppy leert je vissen. 

Ieder jaar organiseert de vereniging weer deze al bekende viscursus voor de jeugd van Ede en omstreken. Of het nu mooi of slecht weer is maakt niet uit. De vrijwilligers van de vereniging, de heren van 't Guppy en de leden van het Tornado-team staan elk jaar weer vol enthousiasme aan de waterkant om de deelnemende kinderen de kneepjes van het vissen bij te brengen.

Inmiddels is de jeugdviscursus een begrip binnen de hengelsport wereld. Zo ook bij het Visblad Beet!. Rudy van Duijnhoven is een van de verslaggevers van dit alom bekende visblad en is voor het derde opvolgende jaar naar Ede gekomen om verslag te doen van onze activiteit.

Zijn verslag is terug te lezen op de op de website van Beet!.

 

Deze woensdag middag kwam de regen met bakken tegelijk naar beneden. Toch kwamen bijna alle kinderen die zich hadden opgegeven naar het Proosdijpark. Nadat de kinderen in groepjes waren verdeeld konden ze bij de verschillende posten aan de gang. De post Visherkenning blijkt voor vele een aantrekkelijke. In een aquarium zwemmen meerdere soorten vis welke die ochtend zijn gevangen. Aan de hand van zogeheten zoekkaarten zoeken de kinderen de juiste benaming van de vis en hebben ze het over zijn leefomgeving. Ook bespreken de kinderen welk natuurlijk voedsel voor die vissen in en rond het water leven.

Een andere post is natuurlijk het vissen zelf. Geduldig, in de stortregen, staan de deelnemers langs de waterkant te wachten op een aanbeet. Het is alsof de voorspellingen uitkomen, want er worden die middag behoorlijk veel voorntjes en baarsjes gevangen. (Men zegt toch dat je meer vangt als het regent). Over de gehele middag zijn er 68 vissen gevangen, zeker geen slechte vangst.

Er zijn meer posten. Werpen met de werphengel is er een van. Door met de hengel een werploodje in een emmer te werpen waren er punten te verzamelen. Het werpen op zich is niet eenvoudig, laat staan prezies in een bakje werpen. Even zo goed lukt het toch meerdere deelnemers. Veel oefenen blijkt de oplossing. Na meerdere pogingen is het zeker voor de helft van de kinderen gelukt om hier wat punten te verzamelen.

Tijdens de cursus konden de deelnemers punten verdienen. De deelnemer die aan het einde van de dag de meeste punten bij elkaar had weten te sprokkelen kreeg een mooie visuitrusting mee naar huis.

Op 5 augustus zal de volgende jeugdviscursus plaats vinden.

Als je meer wil weten over het vissen is het zeker een aanrader om je op te geven bij hengelsport-shop 't Guppy.

 

 

Voor meer foto's, klik op de onderstaande foto Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.