Visuitzet December 2018

Visuitzet December 2018

Ook deze winter heeft de OHE (Overkoepeling Hengelsport Ede) weer besloten om vis uit te zetten in 2 wateren in Ede, om zo deze wateren aantrekkelijker te maken voor de lokale vissers. De uitzetting vond als eerste plaats op de Stroombergvijver, ook wel bekend als Ziekenhuisvijver.

Veel Edese hengelaars hebben bij deze vijver nog steeds het idee dat er weinig mooie vissen zijn te vangen. Dit komt voornamelijk doordat er verscheidene keren een zware overstort is geweest en er ook een tijd lang veel overlast was van aalscholvers. Echter na een flinke uitzet in deze vijver enkele jaren geleden, zijn de vangsten in deze vijver al een heel stuk verbeterd.

Met de uitzet van een groot aantal kleine, aalscholver bestendige, karpertjes hoop de OHE dat de vissers in Ede ook op dit water weer goede vangsten kunnen boeken. Het betreft vissen tussen de 1 en 2 kilo die een prachtige sport bieden aan de vaste hengel, of lichte feederhengel. Probeert u hier in het voorjaar zeker eens uw slag te slaan.

Daarna reed de vrachtwagen van viskweker Corten door naar de Lukkienvijver, deze vijver gelegen langs de A12 is speciaal gericht op de karpervissers in Ede. De OHE heeft voor ogen om hier een goed bestand aan grotere karper rond te laten zwemmen. In deze vijver zwemmen zeker al mooie exemplaren rond en tijdens deze uitzet zijn er ook nog een paar flinke karpers uitgezet.

Ook is er, met een blik op de toekomst, wat kleinere karper uitgezet, die de komende jaren een flinke groei kunnen doormaken. Hierdoor zal er ook in de toekomst in deze vijver nog steeds mooie en grote karper gevangen kunnen worden.

Namens het bestuur danken wij de vrijwilligers die geholpen hebben tijdens deze uitzet. Foto Galery Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.