Open viswedstrijd jeugd 2015

 

Zaterdag 5 september vond alweer de één-na-laatste jeugdactiviteit van 2015 plaats.

De open jeugd wedstrijd had dit jaar dan wel niet zo heel veel deelnemers maar de sfeer was er niet minder om. Er hing een ontspannen en gezellige sfeer langs de waterkant, waar het nodige publiek aanwezig was.

 

Na de uitleg van Peter Dorlas werd er om 8:20 geloot om de stekken en vertrokken de deelnemers naar hun stekkie langs het water. De voorbereiding verliep erg vlot en de organisatie besloot om de wedstrijd 10 minuten eerder te laten beginnen. Het startsignaal klonk daarom om 8:50 en de voerballen plonsden in het water.

De eerste vissen kwamen al snel op de kant en bleven het eerste uurtje regelmatig binnenkomen, zodat alle deelnemers vis in het net kregen. De vangst bestond voornamelijk uit voorn, waar ook zeker mooie exemplaren tussen zaten. De aantallen mocht in de tweede helft van de wedstrijd dan tegen vallen, het gewicht zeker niet. Maar liefst 2 deelnemers wisten in het laatste uur een karper te haken en ook op de kant te krijgen. De gelukkigen waren Romy met een karper van 1,58 kg en Adriaan met een karper van 0,75 kg.

Om 11 uur werd er afgefloten en kon het wegen beginnen. Dit gebeurde dankzij de nieuwe materialen zeer nauwkeurig en ook redelijk snel, zodat de vissen weer vlug konden zwemmen. De prijsuitreiking was dit jaar niet zo erg spannend. Alle deelnemers wisten dat er 2 karpers gevangen waren en dat die behoorlijk aan de maat waren. Het was dan ook niet gek dat Romy de er met de eerste prijs van doorging en Adriaan de tweede plek bemachtigde. De strijd om de derde plek werd met 10 gram verschil gewonnen door Sharon. De andere deelnemers hadden het ook zeker niet slecht gedaan, want het gemiddelde lag boven de halve kilo en alle deelnemers hadden meer dan 100 gram vis.

We willen alle deelnemers en zeker ook het publiek bedanken voor hun aanwezigheid en enthousiasme. Ook Hengelsportshop ’t Guppy bedanken we uiteraard weer voor hun sponsoring in het prijzenpakket, iedereen kreeg deze keer een prijs in de vorm van een vaste stok. Ook de mensen van de vereniging bedanken we weer hartelijk voor hun inzet en het aandenken dat iedereen vanuit de vereniging meekreeg.

Vergeet je niet op te geven voor de laatste jeugdcursus 9 september.

Gerrit Assink

PS: er zijn uiteraard weer veel foto’s gemaakt, deze zijn te vinden onder het kopje foto gallery  

 

 

 

Vangsten:

Behaalde Plaats Naam visser Gevangen gewicht

1
Romy 
2140
2
Adriaan
1140
3
Sharon 
360
4
Esmee
350
5
Julian
240
6 Harm 190
7
Nathan 120
8 Bart 110

 

Totaal gewicht :4650 gram Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.