3e Jeugdviscursus 't Guppy leert je vissen 2014

10 September 2014

 

Op deze woendag middag organiseerde we, samen met de hengelsport-shop 't Guppy, alweer de 3e jeugdviscursus van het jaar. Het animo om deel te nemen aan de wel bekende 't Guppy leert je vissen is en blijft ongekend. Ook nu waren er weer 49 deelnemers.

 

Het is een mooie woensdag middag, de scholen zijn weer begonnen en de laatste jeugd viscursus van dit jaar staat op het programma.

 

 

Evenals de vorige keren word de groep deelnemers in kleinere groepjes verdeeld. Als eerste neem ik een kijkje bij het vissen. Hier staan 24 kinderen langs de waterkant met een vier meter hengel in de handen. Meerdere vrijwilligers helpen met het uitpijlen en het aas aan de haak doen. Ook worden er kleine voerplaatsen aangelegd. Niet veel later worden de eerste vissen gevangen. Kleine voorntjes en hier en daar een baarsje laten zich beet nemen. De kinderen hebben uiteindelijk binnen een uurtje zo'n 40 visjes te pakken.

 

 

Ook neem ik een kijkje bij de post Voer & Aas. Bij deze post staat Gerrit, hij is als jeugdlid bij de vereniging begonnen en heeft hierdoor het vissen ontdekt. Gerrit heeft in het verleden zelf ook mee gedaan aan de jeugdcursus en heeft mede hierdoor meerdere prijzen in de wacht gesleept tijdens de jeugd viswedstrijden. Afgelopen heideweek wist hij zelfs 6e te worden bij de senioren. Hij kan als geen ander de huidige jeugd vertellen over de worden, maden en al het andere aas wat er op de tafel ligt. De kinderen luisteren aandachtig naar wat hij verteld en doen hun uiterste best om het aas op de juiste wijze aan de haak te doen.

 

 

Naast deze twee activitieten zijn er nog drie posten. De kinderen leren werpen met de werphengel, doen mee aan een woordenspel en maken kennis met de flora & fauna en verschillende soorten vis.

 

Ede TV heeft ook gehoord van de jeugdviscursus en komt een kijkje nemen. Meerdere kinderen worden geinterfiuwd en worden gefilmd. In week 38 zal Ede TV een verslag over de viscursus uitzenden.

 

Hierbij het filmverslag van EDE TV.

Aan het einde van de cursus was er de prijsuitrijking voor de beste deelnemer.

 

Ook deze laatste jeugdcursus van 2014 was, met dank aan alle betrokken vrijwilligers, zeer geslaagd.

 

Peter Dorlas

 

Voor meer foto's, klik op de onderstaande foto Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.