Verslag VANG5 Opschoondag 2024

Op zaterdag 23 maart hebben de schone helden van hsv "Voor Ons Plezier" meegedaan met de VANG5 opschoondag. De schone helden gingen, gewapend met waadpakken, vuilniszakken, knijpstokken, harken en goede moed in twee groepen op pad. De ene groep ging naar Veldhuizen A. Daar hebben ze de wateren en oevers aan de Parkrand, de sloten/singels langs de Koel-, Katen-, Neder-, Langen-, en Nettelhorst ontdaan van zwerfvuil. De tweede groep is als eerste naar de Sterpavijver in de Klaphek gegaan. Daarna zijn ze naar de Vlinderboom en verschillende sloten/singels in de Rietkampen gegaan.

Ook zij hebben hier veel vuil uit en langs de wateren weg kunnen halen. Na de lunch bij de publieksboerderij was de Proosdijvijver aan de beurt. Nadat ook hier het zwerfvuil op de oever en het park was opgeruimd, is er begonnen aan de snoeiwerkzaamheden. Het opschot van wilgen welke daar niet thuis horen werden vakkundig wegehaald. Ook hadden de schone helden de beschikking over de roeiboot van de gemeente Ede. Hiermee zijn ze tot in de rietkraag nabij de heemtuin het zwerfvuil aan het verzamelen geweest. Aan het einde van de middag hadden de helden een grote berg afval bijelkaar verzameld welke door de ACV opgehaald zal worden.

Beste schone helden van de VOP.... Via deze weg, namens alle bewoners van de gemeente Ede, HARTELIJK DANK voor jullie mooie bijdrage.

Foto's van deze VANG5 opschoonactie zijn te vinden op: https://vop.netforce-is.nl/piwigo/index.php?/category/279 Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.