2e karperwedstrijd senioren 2018

'S- morgens vroeg aan de water kant aangekomen te zijn, heb ik eerst de tijd genomen om maar eens goed te kijken. Ik zag niet erg veel beweging op of in het water. Dus ik dacht nog bij me zelf "dit zou nog wel eens een moeilijke dag kunnen worden". Hopelijk trek ik een goede stek..? Al snel kwamen dan ook de andere deelnemers. Na wat grappen in de ochtend met zijn allen werd er geloot. Ik mocht als eerste en dacht "ik hoop mijn favoriete stek te krijgen" en ja hoor,

ik lootte 1 van mijn 2 favoriete plekken! Op de stek aangekomen te zijn, eerst maar eens kijken wat er hier mogelijk is..? Daar heb ik mijn plan op aangepast, dus zo mijn eerste hengel klaar gemaakt. Al snel kwam mijn over buurman ook even langs voor overleg, wie waar ging liggen..? Beide tevreden over wie waar kan liggen, gaan we vissen. Ik heb besloten om beide hengels met de bol te beginnen. Nadat ze in lagen ben ik verder gaan kijken wat er hier op de stek mogelijk is..? Redelijk snel zag ik vis! Hierop besloot ik ze wat aan te voeren, en ze met rust te laten en verder te zoeken. Na nog wat anders gevonden te hebben, ben ik eerst achter mijn hengels gaan zitten. Dit bleek een goed plan te zijn, al redelijk snel melde de eerste vis zich!

Door de snelle vangst begon ik mijn twijfels te krijgen over mijn 2e hengel. Ik moest even kijken op mijn andere stekjes. Maar op dat moment kwam Cris nog effe bij kletsen. Onder tussen heb ik mijn hengel klaar gemaakt voor het pen plan. Nadat Chris weg fietst, laat ik de pen zakken. Hij ligt niet gelijk naar mijn zin en haal hem op en laat hem op nieuw zakken. En gelijk vertrekt deze dan ook. En ja hoor vis nummer 2 hangt! Mijn snelste aanbeet ooit op de pen! Weer een prachtige vis op de kant. Ik twijfel er na weer wat zal ik doen.....? Vrij snel dacht ik, ik ga door! Ik laat de pen op bijna de zelfde stek zakken, en zag er 1 vrij kort bij nog. Maar helaas deze wou niet. Volgende stek dacht ik nog!? Ik zit goed en wel, dan gaat mijn beetmelder af! Snel de pen er uit en naar mijn eerste hengel. En wederom een mooie vis!

Ik ben zo blij dat vandaag alles samen valt dacht ik nog. Na weer wat commentaar van Eddie dat ik hem uit zijn slaap hield met een dikke knipoog, ging ik weer door. Redelijk kort er na weer een vis op de zelfde stek van mijn verre hengel. Helaas heb ik deze mooie Schub gelost net voor de kant.

Nog steeds gemotiveerd ben ik lekker actief verder gaan pennen en dat heeft mij voor de lunch. (Wat altijd perfect geregeld is van uit de VOP) nog een kleine vis heeft opgeleverd! In de middag werd het lastiger om de vis te vinden. Ik zag ze soms wel maar steeds niet op de plek waar ik bij kom. Na dat ik toch maar weer voor de zoveelste keer me pen hengel pakte om het maar nog een keer te proberen, kreeg ik een belletje van Chris "Hey ouwe stuikrover ga je nu al weer...?" En ja hoor, binnen 2 minuten kon ik weer bellen dat er 1 aan de andere kant van de lijn hing! Wederom een wat kleinere. Daarna bleef het zoeken, en zat de vis buiten mijn bereik. Zoeken zoeken zoeken.... Kijken kijken kijken.... En ja hoor ik zag er weer 1 binnen mijn bereik. Voorzichtig er naar toe sluipen, pennetje laten zaken en niets meer doen. En wederom met een paar minuten een hele mooie karper mogen vangen!

Met 6 vissen en een totaal gewicht van 38.8 pond heb ik een top dag gehad!

Bij deze wil ik de VOP en hun vrijwilligers hartelijk danken voor de moeite en de mooie prijzen!

Met vriendelijke groet,

Paul jegerings. Hengelsport De Schub. Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.