Vissen met de Z competitie senioren

Zondag 7-7-24 Vissen aan de Rijn bij Rhenen. Bij aankomst bleek dat ze een nieuw hek hadden geplaatst en we er dus niet echt bij konden komen. We zijn aan het zoeken gegaan naar een alternatief om ergens anders korter bij te kunnen komen, deze was er. We zijn daar met ze alle naar toe gegaan en tot de conclusie gekomen dat het daar voor de meeste vissers geen mogelijkheid was om te kunnen zitten. Hierdoor zijn we terug gegaan naar de originele plek. Omdat we allemaal elkaar wel een handje willen helpen hebben we alle spullen over het hek heen getild en uitgelopen. Zo zijn we al met al een half uurtje later begonnen. Eenmaal op de kist beland begon het echte werk. De rijn stroomde ontzettend hard. ( heb ik zelf nog ooit zo mee gemaakt). Dat hij hard stroomde was wel bekend, maar zo hard niet. Zelf moest ik op de afstand waar ik viste wisselen tussen 100/110 gram anker korven. Zelfs dan bleef het nog niet vast liggen.

Wou ik het aas stil aanbieden dan moest ik naar een 170 gram anker korf gaan. Hierop kreeg ik enkel veel minder beet dan rollend te vissen. De nummers 1 en 2 viste erg actief en hier mee bedoel ik dan elke 2 minuten op nieuw ingooien. Dit bleek voor beide van ons goed uit te pakken. Ondanks dat is er eigenlijk door iedereen wel een heel beetje materiaal  door gegaan, korven, onderlijnen en zelfs complete voorslagen. Het was een prachtige dag met aardig wat vis. Nog 2 wedstrijden te gaan, en we hebben nu al een hoger totaal aan gevangen gewicht aan vis dan geheel vorig jaar!! Top  gedaan heren!!

De Slenk: We viste weer een avond wedstrijd binnen Ede, Dit maal op de slenk. De voorn wou wel maar de karper liet het deze avond aardig afweten. er werden hier en daar wel wat kleinere karpers gevangen. Maar de grotere schoten los of hadden te weinig interesses in  onze aanbieding. Wat wel op viel bij de weging is dat er enkele vissen een beschadigde bek hebben. Vermoedelijk veroorzaakt door vissers die met te zwaar materiaal de vis te snel willen binnen halen. Hierdoor kan de lip van de vis beschadigen. Dit vind ik als sportvisser ergerlijk om te zien en doet me ook pijn in het hart. Uiteindelijk willen we allemaal een mooie gezonde vis kunnen vangen. "Ga je op karper vissen, neem dan altijd een landing/schepnet en een onthaakmat mee. Laat de gehaakte vis langzaam naar het schepnet toekomen. Zit de vis in het net, haal deze vertikaal uit het water. Leg vervolgens het net op de onthakingsmat en onthaak de vis voorzichtig. Zet de vis (bij voorkeur) vanuit het schepnet weer terug in het water".

Tiel: Het water stond redelijk hoog wat het vissen zeker niet makkelijker maakte. Op een enkel voorn en bliek werd er doorgaans met name donderpadtjes gevangen. Dit was natuurlijk niet de vissoort waar we voor kwamen, Maar ondanks dat was het onderling wel gezellig. De boa van dienst kwam nog even vragen naar de vergunning, welke natuurlijk prima voor elkaar was. Ondanks dat we daar op een prachtig stuk kanaal zaten met gedurig grote boten die voor bij kwamen stond het water helaas toch te stil en dat is nooit goed voor de vangsten, wat ook bleek bij het wegen.

Zondag 21-4-24 werd er gevist aan de stierenbaai aan de Neder-Rijn.
Bij aankomst zagen we hier en daar zeker wel een vis draaien en boven komen. dus we dachten allemaal dat het wel een goede visdag zou worden. Ondanks dat ze een koude dag hadden opgegeven en we ons daar dus ook echt wel op gekleed hadden. Viel het al met al nog echt wel mee, helemaal als de zon effe door kwam was het gewoon genieten aan de waterkant.

Na een uurtje gevist te hebben had eigenlijk iedereen toch wel een visje kunnen vangen. Het waren nog lang niet de aantallen waar we op gehoopt
hadden nog het formaat. Maar we hadden vis in het net. Na het eerste uur werd het toch wel peuteren en zoeken.

Opzoek naar de juiste aanpak viel zeker niet mee, voor het gevoel mocht er wel iets meer aas in maar dat bleek zeker niet de juiste aanpak.
Er was simpel weg nog te weinig vis aanwezig. Naar mate de wedstrijd vorderde werd dit voor sommige nog wel anders en het laatste uur werd door de nummers 1 en 2 wel weer vis gevangen wat uiteindelijk de doorslag gaf.

Al met al was het weer genieten aan de waterkant en met nu 2 wedstrijden gevist te hebben zitten we al over de helft van het totaal gewicht van
vorig jaar, dus dat belooft nog wat!
De volgende wedstrijd is op de slenk waar normaal gesproken ook wel de nodige kilo's uit moeten komen.
Iedereen weer bedankt voor het mee doen en tot de volgende wedstrijd!

Meer foto's van de competitie Z wedstrijden zijn te vinden op onze foto Gallery. Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.