2e Jeugdviscursus 't Guppy leert je vissen 2015

Ik ben vandaag voor de 2e keer op cursus. Ik vind vissen leuk omdat ik soms langs de waterkant wil vissen. Ik heb bijna nooit iets gevangen. Vorig jaar ben ik ook bij de proosdijvijver geweest en heb toen 3 vissen gevangen. Ik ben nu bij de cursus en wil graag leren hoe ik met de werphengel de dobber goed in het water kan gooien waarbij hij niet in de boom vast kan komen te zitten. Ook wil graag het eten voor de vis goed aan een haakje kunnen doen. Ik weet ook nog niet zoveel van de vissen zelf, hier wil ik ook wat meer over leren..

Tycho.

 


Ik ga zelf nog niet zo vaak vissen, toch ben ik al voor de 5e keer naar de guppycursus gekomen. Ik kom graag naar de cursus omdat ik wil leren vissen. Elke keer als ik op de cursus kom is er wel weer iets anders te doen. Made aan de haak doen, met de werphengel en de tuigjes maken vind ik wel leuk om te doen. Ik heb zelf thuis wel een hengel maar ga vaak bij mijn broertje kijken, hij vist wel meer dan ik. Als ik de volgende keer weer naar de cursus kom wil ik graag weer kunnen vissen in de vijver, dit kan nu helaas niet.

Rafael.

 

 

Ik ben hier met mijn kleinzoon, hij kreeg interesse in het vissen, mede dankzij zn vrienden, hij wilde leren vissen, hij heeft uit mijn oude visspullen een telescoophengel gehaald. Hier gaat hij mee vissen. Geregeld heeft hij de boel in de knoop zitten. Nu ben ik met hem hier, dankzij t’guppy.

Ik ben zelfs met hem naar de fietsenmaker geweest voor ventielslang. Hij vist nu zelfs ook al met een werphengel. Bij ’t guppy zagen we de aanmeldformulieren en ik moest met hem mee naar de cursus.

Nu bij de cursus vind ik het ontzettend leuk voor de kinderen om op een speelse manier te leren vissen. Zeker bij het werpen met de hengel gaat dat op een goed zo. Ik vind het bijzonder goed dat deze mogelijkheid er voor de jeugd is.

Evert.

 

Wij komen geregeld bij t’guppy, wij kennen ook Arnold. Vorig jaar hoorde de kleinkinderen over de cursus. Toen zijn ze ook op cursus geweest en hebben zelfs ook nog vis gevangen. Nu dit jaar kregen we te horen dat er weer een cursus zou zijn en hebben we gevraagd of alle 10 de kleinkinderen gezamenlijk opgegeven mochten worden, en ja natuurlijk. Nu ben ik hier met mn kleinkinderen. Iik vind dat t goed georganiseerd is en dat de begeleiders ook geduld hebben met de kinderen, ze helpen ze heel goed. Ik vind het leuk om het mee aan te horen, de natuur geeft me veel herinneringen, ik ging zelf met mn broers ook vissen, ook al visten we met brood. Een paar van de kleinkinderen zijn gisteren ook met vrienden wezen vissen en hebben ook visgevangen. Ik ben bij de post voeren geweest. Hier vertelde ze het verschil in de soorten voer. Dit vind ik wel interesant. Ook de post visherkenning geeft een mooi inzicht in de soorten vis die er gevangen kan worden.

Anke.

Mijn naam is Romy, ik kom heel vaak naar de activiteiten van de vereniging omdat ik het super leuk vind, je leer er elke keer iets nieuws, Dit is nu de tweede keer dat ik bij de cursus ben, Ik kom er graag, ik kon al wel een tuigje maken maar wist niet precies hoe ik dat goed moest doen, nu heb ik er wel een goed zelf kunnen maken. Ook het werpen met de werphengel kan ik niet zo goed, hier heb ik echt uitgelegd gekregen hoe ik op een goede en makkelijke manier moet werpen/uitgooien.

Ik doe ook vaak mee met de viswedstrijden, dit keer word het de laatste keer. Ik ben dan 15 en dan kan ik niet meer met de jeugd mee doen. Wel kom ik dan kijken bij mn zusjes, die doen ook graag mee. Zelf heb ik een keer of vijf meegedaan met het vissen en ben toen 4e geworden, de vorige keer is mijn zusje Esmee tweede geworden.

Als ik straks zelf niet meer mee kan doen bij de jeugd dan zou ik wel willen helpen bij de activiteiten van de vereniging, dan kan ik de andere kinderen leren wat ik heb geleerd.

Ook ben ik dan zelf nog met het vissen bezig.

Voor meer foto's van deze dag, klik op de onderstaande foto! Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.