Koningsvisser senioren 2015

Traditioneel, op de eerste zaterdag van oktober, organiseert de vereniging "Voor Ons Plezier" in samenwerking met hengelsport-shop 't Guppy de viswedstrijd Koningsvisser Senioren van de gemeente Ede. Omdat er in de Proosdijvijver nog blauwalg aanwezig is, is er door de organisatie uitgeweken naar de Lukkienvijver. Al voor zonsopkomst zijn de heren van de VOP al aan de vijver te vinden voor hete uitzetten van de plaatsen. Ook in het Eigen gebouw aan de Bettekamp zijn er al heren aanwezig om de deelnemers te ontvangen met een kom koffie.

Het loten kan beginnen. Peter Dorlas roept de deelnemers een voor een naar voren om een blikje frisdrank op te komen halen. Aan de onderzijde van het blikje is het plaatsnummer weergegeven waar de deelnemer vandaag zijn geluk kan beproeven. Op naar de waterkant.

Bij de Lukkien vijver aangekomen beginnen de deelnemers met het klaarmaken van hun visuitrusting. Viskoffers, hengels, topsets, onderlijnen, voer en kupsets worden klaargemaakt. Om 9.00 uur klinkt er een luide toeter. De wedstrijd kan gaan beginnen. Eerst worden de voerplekken aangebracht. De een werpt een paar kleine voerballetjes bij de dobber, de ander brengt het voer naar de juiste plek middels de kupset. Nu gaat het pas echt beginnen, althans is de bedoeling. Wachten, wachten, nog langer wachten. De wedstrijd is inmiddels al een geruime tijd aan de gang en er is nog geen enkel visje gevangen. De spanning is duidelijk bij de deelnemers aanwezig. Wie zal de eerste vis boven water krijgen. De Lukkienvijver staat bekend als een lastige visvijver. Er zit vis in overvloed alleen de dagen waarop ze zich laten vangen is erg weer en temperatuurafhankelijk. Na een uurtje vissen is het dan zover. Hier en daar komen de dobbers in actie en is er een beet zichtbaar. Enkele deelnemers hebben het geluk aan hun zijde en vangen hun visje. Aan het einde van de ochtend is er toch resultaat. Een paar deelnemers hebben de vis op de stek. Nu en dan halen ze een vis boven water welke vervolgens in het leefnet beland. Doordat de vangsten tegenvallen is het voor de deelnemers een spannende wedstrijd. Al met een paar visjes kan je in de prijzen vallen. Om één uur is het zo ver. Het eindsignaal klinkt en de gevangen vissen worden gewogen. Voor enkele deelnemers is het een gelopen race en zijn de leefnetten leeg gebleven. Voor de andere deelnemer breken er spannende minuten aan, wie heeft er nu hoeveel vis gevangen. Nadat de vis is gewogen gaat de gehele groep weer naar de Bettekamp. Hier aangekomen praten de deelnemers onder het genot van een drankje en de frikandellen na over de wedstrijd. Ook de prijzentafel is onderwerp van gesprek. Zo kan er iemand met nog geen tweehonderd gram gevangen vis met een mooie prijs naar huis toe gaan. Peter van Kruistum van de hengelsport-shop is ook naar het eigen gebouw gekomen om de prijswinnaars bekent te maken. Peter Dorlas en Peter Van Kruistum bedanken de topvissers voor hun deelname, inzette en resultaat. Van Kruistum sluit af met de cynische opmerking "Gezien de vangstresultaten zijn jullie van harte uitgenodigd om deel te nemen bij de volgende Jeugdviscursus 't Guppy leert je vissen". Hierop is een luid gelach te horen.

(De viswedstrijd "Koningsvisser senioren 2016" zal gewoon weer in de Proosdijvijver worden gehouden.)

Vangsten 

Behaalde
plaats
Naam Visser Gevangen
gewicht
Behaalde
plaats
Naam Visser Gevangen
gewicht
01 O. Verrsteeg
2120 10 M. Terscheggert
20
02 G. Klaasen
1110 12 A. Kok
10
03 G. van Ingen
480 13 H. Terscheggert
3
04 B. de Jager
400 14 R. Hey 0
05 T. Diepeveen 170 14 B. Stroop 0
06 W. Kloosterziel 110 14
D. Lodder
0
07 T. Scherrenburg
90 14 J. Kok 0
08 L. van der Zijde 50 14 W. Pol
0
09 G.J. Lodder 40 14 D. Hovestad 0
10 W. van Roekel 20 14
R. Blankenstein
0

 Totaal gewicht 4623 gram

Voor meer foto's, klik op de onderstaande foto. Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.