School Sportolympiade 2015


Op 24 april organiseerde Sportservice Ede alweer de 27ste Schoolsport Olympiade.

 

Ook dit jaar organiseerde hengelsportvereniging Voor Ons Plezier in samenwerking met hengelsport-shop 't Guppy weer een vis-clinic. Dit jaar namen ongeveer 120 kinderen, uit de groepen 6 tot en met 8 van verschillende basisscholen uit Ede, deel aan de clinic.

Rond een uur of 8 arriveerden de heren van 't Guppy en Peter Dorlas met de materialen voor de cursus. Langzamerhand druppelden ook de vrijwilligers binnen en kregen we versterking van 3 studenten van het ROC die ons de voorgaande jaren ook al hadden geholpen met de cursus. En zoals gezegd maken vele handen licht werk, en materialen waren dan snel visklaar. Toen was het wachten op de eerste groep kinderen. Om de tijd te doden besloten de mannen zelf vast te gaan vissen en de gevangen vissen werden in het aquarium gestopt.

Dit aquarium kreeg natuurlijk alle aandacht toen de kinderen arriveerden, maar omdat er weinig tijd beschikbaar was werd de groep direct door  Peter Dorlas in tweeën gesplitst. De ene groep mocht direct gaan vissen, terwijl de andere kinderen eerst uitleg kregen van Chris en Peter. Hier leerden ze onder andere aas aan de haak zetten, welk voertje te gebruiken en welke vispas je nodig hebt als je zelf wilt gaan vissen. Na ongeveer een kwartier werd er gewisseld zodat iedereen aan vissen toekwam.

Het vissen viel deze dag helaas wel tegen. Hoewel het prachtig weer was en de ervaren begeleiders er alles aan deden om wat vissen boven water te krijgen, werden er op deze dag slechts zo'n 20 vissen gevangen door de kinderen. Toch heerste er langs de waterkant een gezellige sfeer en als er dan een vis gevangen werd, stond deze direct in het middelpunt van de belangstelling.

Rond een uur of 3 vertrokken de laatste kinderen en werden de materialen netjes opgeruimd. We konden terugkijken op een geslaagde clinic met prachtig weer, waardoor er weer veel foto's gemaakt zijn.

 

Verslag Gerrit Assink

 

Voor meer foto's, klik op de onderstaande foto.

alt alt alt
alt alt alt


 Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.