Koningsvisser Jeugd 2017

Koningsvissen… een mooie en nieuwe ervaring.

Voor de allereerste keer meedoen met een viswedstrijd. Dat is best spannend. Zaterdag 24 juni was het zover. Met hengel en viskoffertje ging Simon met ons op pad. Op weg naar de proosdijvijver.

Het was vroeg… 8.00 uur. Om 8.30 startte de loting en mocht Simon zich met al zijn spulletjes installeren. Gelukkig was er een aardige meneer van de visclub (Peter) die kwam helpen om de hengel startklaar te maken. Hoe moet dat met het vistuigje?

Dat had Simon( en ook papa) nog niet vaak gedaan. Een nieuwe ervaring: levende maden aan een haakje doen. Toen begon de viswedstrijd en iedereen had een bakje met lokvoer. Daarvan gooide je wat in het water zodat de vissen ernaar toe kwamen en je meer kans had om wat te vangen.

Het vissen was hard werken voor Simon en ook voor papa. Ongeveer elke 10 minuten zat er een voorntje aan de haak en 1 jongen had zelfs een brasem aan de haak.

Gelukkig kwam Peter helpen om te leren hoe je de voorntjes van de haak kon halen en dat was niet altijd even makkelijk. Het ging wel steeds beter. Om 11.00 was het eindsignaal. Alle vissen die elk kind verzameld had in het leefnet, werden gewogen. Toen kwam de grote verrassing… Simon had de tweede plaats met maar liefst 14 voorntjes. Wat was hij trots. Hij kreeg een mooie beker en mocht een cadeau uitkiezen. Dat werd een leefnet.

Kortom: een superleuke en leerzame ervaring, ook als je een beginnende visser bent. In augustus is Simon weer van de partij. In de zomervakantie lekker oefenen met vissen, want nu weet hij (en ook papa) een beetje hoe het moet.

Joost en Annemarie

De behaalde resultaten zijn: 1 Harm Assink 1050 gram, 2 Simon van Huygenvoort 330 gram, 3 Marcel Visser en Thimo Nooteboom 260 gram 5 Hugo Goudriaan 180 gram.

Voor meer foto's op onze gallery, klik op onderstaande foto. Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.