Landelijke opschoondag 2024

 

Landelijke Opschoondag 2024

op zaterdag 23 maart: doe mee!

Vissen in een schone omgeving,

dat willen we toch allemaal!

 

Hsv Voor Ons Plezier doet ook dit jaar mee aan de Landelijke Opschoondag.

Wat gaan we doen?

 

In verschillende vijvers binnen de gemeente Ede ligt een overvloed aan takken, voor de hengelaar, hinderlijk in de weg. Deze takken willen we verwijderen en/of zichtbaar neerleggen op plekken waar deze een natuurlijke bescherming voor de vissen kunnen vormen (Op niet toegankelijke plekken voor de sportvisser). Door deze takken zichtbaar neer te leggen leveren deze ook een toegevoegde waarde op voor de vogels in de omgeving.

 

Als gevolg van vandalisme en inbraken ligt er veel rommel in de wateren welke daar niet thuis horen. Denk aan fietsen, winkelwagentjes, kluizen of anderszins. Ook ligt er zwerfafval, al dan niet achtergelaten door recreanten, in en langs de oevers wat in de vuilnisbak hoort te zitten. Al deze rommel willen we uit het water en langs de oevers gaan verwijderen. De oevers zullen weer schoon zijn. Dit is goed voor de flora en fauna en voorkomt een rattenplaag.

 

Hoe gaan we dat doen?

De deelnemers worden opgedeeld in groepen en gaan gezamenlijk langs de aangegeven vijvers. De vereniging heeft de beschikking over een boot en meerdere waadpakken. Op deze wijze kunnen we in het water veel voor elkaar krijgen. Voor zwerfafval zorgen we voor handschoenen en andere hygiënische voorzieningen om de rommel op verantwoorde wijze te kunnen verwijderen.

 

Wanneer, waar en hoe laat?

Op zaterdag 23 maart 2024, bij meerdere vijvers binnen de gemeente Ede,
tussen 9.00 uur en 15.00 uur.

Deelnemen!

Doe met ons mee en help de natuur en jezelf een handje. Geef je daarom op door een mailtje te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. onder vermelding van deelname Landelijke Opschoondag.

 

Wij zorgen er voor dat u de laatste informatie krijgt over tijdstippen en verzamellocaties.
En wij verzorgen op die dag uw lunchpakket.

 

 

 

 

 

Naast onze inzet tijdens de landelijke opschoondag van zaterdag 23 maart willen we graag in een schone omgeving blijven vissen. Zwerfafval zal helaas nooit voorkomen kunnen worden maar dient continu te worden opgeruimd. Hsv Voor Ons Plezier zet zich ondersteund door de landelijke VANG5 actie vanuit Sportvisserij Nederland in voor het schoon houden van onze visstekken. 

Via de link VOP VANG5 actie leest u meer over ons initiatief. Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.