Nieuwsbrief zomer 2020


 

 

Ledengroei tijdens de Corona-periode;

We hebben het allemaal gemerkt. De Hengelsport in het algemeen staat in de spotlights! Met name door de Corona-crisis hebben we met zijn allen opgemerkt dat er meer en meer vissers aan de waterkant zijn bijgekomen.

Dit is niet alleen binnen onze vereniging zo naar deze sterke groei wordt landelijk (en zelfs buiten Nederland) gezien. Het is niet voor niets dat Sportvisserij Nederland vrij recent haar 85.000e online VISpas heeft uitgegeven.

Dit laat zien dat de groei binnen onze vereniging niet zo gek is. Laten we jullie in een vogelvlucht meenemen in wat cijfers;

In 2019 hadden wij als vereniging een totaal ledenaantal van 1852 leden, waarvan 274 jeugdleden (14% van het ledenaantal). Op dit moment hebben we een totaal aantal van 2163 waarvan 357 jeugdleden (16,5% van het ledenaantal).

Uit de cijfers blijkt dus dat de wateren binnen de Gemeente Ede erg in trek zijn bij vissers vanuit de wijde omgeving van Ede.

Ook in de media is het opgevallen dat er meer gevist word. Er zijn onder andere diverse artikelen over de Hengelsport in Ede geplaatst op Social Media en in de kranten.

Ook op de Facebook pagina Voor ons Plezier Ede hebben we gezien dat er een toename was in het aantal likes en vragen via Facebook Messenger/Instagram. Volgens de statistieken hebben we in de periode van 26-06-2020 t/m 23-07-2020 een berichtbereik gehad van 1.148 personen/gebruikers.

Onze pagina is te vinden via : https://nl-nl.facebook.com/VOPEde/. Laat gerust een like achter of stel je vragen via Social Media.

 

Bron de Gelderlander: 

Vissers in Ede en Wageningen vinden rust in coronatijden

EDE/WAGENINGEN - De hengelsportverenigingen in Wageningen en Ede groeien flink in dit coronajaar. Vissers zijn vooral op zoek naar rust en relaxmomenten in roerige tijden.

 

 

Jeugdactiviteiten tijdens en na de Corona-periode;

Helaas hebben ook wij tijdens deze periode evenementen moeten annuleren. Dit zijn zowel de jeugd als de overige evenementen geweest.

Mondjesmaat hebben we een aantal evenementen met inachtneming van de opgelegde maatregelen zoals benoemd is in het Sportvis-protocol kunnen hervatten. Dankzij de versoepeling van de huidige maatregelen kunnen we na de zomervakantie de jeugdactiviteiten weer gaan opstarten.

Volgens plan gaan we voor de jeugd t/m 25 jaar op 29 september en 5 oktober, 2 jeugdwedstrijden organiseren in de Proosdijvijver. Opgave en of informatie opvragen hierover kan bij Dick Brehen via het telefoonnummer: 06-55740711.

Mocht er door een 2e Corona-golf aangescherpte maatregelen worden getroffen waardoor deze activiteiten niet door kunnen gaan dan houden we jullie hiervan natuurlijk op de hoogte via onze website (www.vooronsplezier.nl), via Facebook en door middel van e-mail.

 

Herstelwerkzaamheden vlonders;

Er is aan de Sterpa-vijver een reparatie uitgevoerd aan de vlonder. Hier is een gat gedicht waardoor de veiligheid gewaarborgd is. Echter willen we in de toekomst de bereikbaarheid van deze vlonder nog gaan verbeteren, denk aan snoeiwerkzaamheden aan de wilg.

Aan de Kraats-vijver hebben we geconstateerd dat de vlonder alles behalve veilig was. We hebben deze constatering gedeeld met de verantwoordelijke partijen binnen de Gemeente Ede. Hierop hebben we foto’s en een risico-analyse besproken.

De Gemeente heeft zich bereid gevonden om met ons te overleggen en mee te denken naar de oplossing. In goed overleg is ervoor gekozen om de vlonder op een verantwoorde manier te herstellen zodat deze toegankelijk is voor; ouderen, jeugd en minder validen.

Het eindresultaat mag er zijn, een ieder kan nu vanaf deze vlonder een visje gaan vangen of lekker genieten van wat de mooie vijver, flora & fauna te bieden heeft.

Voor meer foto’s kun je kijken op: http://vop.netforce-is.nl/piwigo/index.php?/category/182

 

Controle en Handhaving wateren Gemeente Ede;

Laten we vooropstellen dat onze bevindingen positief zijn. Er zijn natuurlijk wel wat voorvallen geweest maar deze zijn op gepaste en constructieve manier opgelost. De hengeldruk en onze maatschappelijke bijdragen hebben er echter wel toe geleid dat wij een aantal extra controleurs aan het opleiden zijn. Op dit moment hebben 3 van onze leden het theoretische gedeelte afgerond en zullen van het najaar deelnemen aan de praktijkfase bij Sportvisserij Nederland. Wij staan natuurlijk altijd open voor meer mensen aan de waterkant. Heb jij het vishart op de juiste plek en vind jij het leuk om je steentje bij te dragen, dan horen we dit graag. Informatie over verenigingscontroleur is te vinden op: https://www.sportvisserijnederland.nl/hsv-service/controle/bevoegdheden-controleur.html.

Mocht je meer informatie willen stuur dan even een e-mail naar onze verenigingscontroleur Arjan van Doorn: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Huidige situatie Proosdij-vijver;

Velen van jullie is het al opgevallen dat de fontein in het Proosdijpark al enige tijd niet meer aanstaat. We hebben via meerdere kanalen (Social Media, Whatsapp en e-mail) klachten en opmerkingen binnengekregen.

Naast de uitstraling en de beleving van de fontein voor de parkbezoekers draagt deze bij aan het zuurstofgehalte en de doorstroming in het water. Deze komen ten goede aan de waterkwaliteit en flora & fauna in en rondom de vijver.

Al in 2019 was het voor de Gemeente Ede duidelijk dat de fontein onderhoud behoefde. Begin dit jaar heeft de Gemeente ervoor gekozen om een koste/baten-analyse op te starten en te kijken naar de toegevoegde waarde van de fontein.

Helaas hebben ook wij via de media moeten vernemen dat de Gemeente er nog niet over uit is of de huidige zal worden gereviseerd of er wel/niet een nieuwe wordt geplaatst. Ook wij zijn in afwachting van de keuze van de Gemeente (let wel, wij blijven hierover wel met de Gemeente in gesprek)

Bron: Ede Stad

https://www.edestad.nl/lokaal/politiek/353365/fontein-in-proosdijvijver-niet-meer-repareerbaar

De fontein hoort bij het Proosdijpark als de Oude Kerk bij het centrum. Hij is ook al een halve eeuw uit. Veel Edenaren missen de fontein dus ook best wel. Helaas kan het nog best even duren voor de fontein weer in volle glorie spuit.

 

Tot slot;

Ben jij een enthousiasteling met kennis en kunde binnen de visserij? Vind je dat er binnen de Gemeente Ede iets aan de bevisbare wateren gedaan moet worden en wil je ons hierbij helpen om dit te verwezenlijken dan ben jij de persoon die ons kan helpen! Graag willen we van je weten;

Wie ben je en wat wil jij samen met ons doen om de wateren binnen de Gemeente Ede beter toegankelijk te maken.

We horen graag van je via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

We willen jullie veel visplezier wensen en vooral blijf gezond! Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.